Gratis verzending in NL vanaf €50,-. In BE, DU vanaf €75,- . In Europa* vanaf €175,-

Maattabel

.

Het bepalen en kiezen van de juiste maat kan lastig zijn. Bij Minis Only bieden we diverse nationale en internationale kledingmerken aan. Waar het ene merk de kledingmaat uitdrukt in centimeters, gebruikt het andere de leeftijd als leidraad. Dit kan verwarrend zijn.

ONS ADVIES:
Voor kleding: Meet het kind op (zonder schoenen) en kies de maat die het dichtst in de buurt komt van de lichaamslengte. Is uw kindje bijvoorbeeld 77 cm lang, neem dan maatje 80. Rond het dus naar boven af. Kies liever groter dan kleiner, dan kan het kindje er eventueel in groeien.

Voor petjes/mutsjes: Meet de omtrek van het hoofd net boven de oren met een meetlint. Indien u geen meetlint heeft kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een touwtje en deze vervolgens opmeten met een lineaal. Kies vervolgens de pet/muts die net iets groter is dan de hoofdomtrek (beter een te grote pet/muts dan een die knelt); een kinderhoofdje groeit relatief snel en zo kun je langer van het artikel genieten.

Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder!


VERMELDING OP WEBSITE

Wij bieden veel internationale merken aan uit Australië, Canada, Groot-Brittannië, etc. Om die reden staan bij onze artikelen de maten vaak zowel in maanden uitgedrukt als in Nederlandse maten. De maanden zijn puur voor onze administratie bedoeld (op deze wijze zijn ze gelabeld door de merken). U dient dus te kijken naar de Nederlandse maatjes; maatje 50 t/m 140.

LICHAAMSLENGTE ALS LEIDRAAD
De onderstaande tabellen zijn bedoeld als hulpmiddel. Ze geven u een algemene indicatie over de maat behorend bij de leeftijd en lengte van baby's en kinderen. Ieder kind heeft zijn eigen groeitempo, daarom zijn de maanden enkel indicatief. Wat een betere leidraad is, is de lichaamslengte. U kunt ervan uitgaan dat de lichaamslengte gelijk is aan de maat, waarbij de maat uitgedrukt is in cm. 

Uiteraard is ieder kind uniek en dus ook zijn/haar groei. De leeftijd en bijbehorende maat kunnen dus afwijken van deze tabellen.

MAATVOERING VAN MERKEN
Merken hebben hun eigen maatvoering en valt het ene merk wat kleiner uit en de ander wat groter. Indien wij op de hoogte zijn van het kleiner of groter uitvallen van een bepaald merk of artikel, dan noteren we dit bij het product op onze website. Lees dus bij ieder artikel of er iets vermeld staat over de maatvoering. 


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »