Gratis verzending in NL vanaf €50,-. In BE, DU vanaf €75,- . In Europa* vanaf €175,-

5 TIPS VOOR HET WASSEN VAN KINDERKLEDING

  • Geplaatst op
  • 1

Wil jij de kleding van jouw kids graag mooi houden? Wij geven jou graag 5 wastips zodat de kinderkleding langer meegaat.

# TIP 1. WAS KINDERKLEDING VOOR GEBRUIK

Was alle kinderkleding eerst voor je ze gebruikt. Zeker voor baby’s is dit belangrijk omdat zij een gevoelige huid hebben die snel door kleding geïrriteerd kan raken. Ook het vooraf wassen van slaapzakken en beddengoed is aan te raden.

 

# TIP 2. WAS KINDERKLEDING BINNENSTE BUITEN

Was kinderkleding altijd binnenste buiten. Gave prints blijven zo langer mooi en ook knopen en ritsen kunnen niet vast blijven haken. Heb je een kledingstuk met een hele fijne stof? Dan is het wassen in een speciale waszak verstandig. Hiermee bescherm je de kleding optimaal in de wasmachine.

 

# TIP 3. SORTEER KINDERKLEDING

Houd witte was zoals beddengoed en hydrofiele doeken gescheiden van bonte was. En was daarnaast donker bonte was en lichtbonte apart van elkaar. Heb je een erg vuil kledingstuk van jouw kind? Was deze dan apart van de rest zodat het vuil niet kan overlopen op andere kleding. Sorteer tevens de was op het soort textiel. Gevoelige materialen zoals wol en zijde kun je het beste apart wassen.
Heb je een kledingstuk dat zowel donkere als lichte kleuren bevat? Zoals ons
White Scoop Hem Tee shirt en de collectie van Ollie Jones? Dan raden wij jou aan 1 of meer speciale antidoorloopdoekjes te gebruiken. Deze doekjes zorgen ervoor dat de kleuren beschermd blijven en niet doorlopen.

 

# TIP 4. LEES HET KLEDINGLABEL

Lees voordat je kleding gaat wassen, het label aan de binnenkant. Hierop staat alle informatie over het wassen en drogen van het kledingstuk. Let hierbij op de temperatuur waarop het kledingstuk gewassen mag worden. Soms mogen kledingstukken alleen met de hand gewassen worden. Bij voorkeur laat je kinderkleding drogen op een wasrek. Let er in de zomer wel op dat de kleding niet in de felle zon staat, want daar kan kleding door verkleuren. Maar mocht je het toch in de droger willen doen, check dan of het kledingstuk geschikt is voor de droger. Zo ja, droog dan altijd op een lage temperatuur. Check bovendien of het kledingstuk geschikt is voor strijken.

 

# TIP 5. GEBRUIK NIET TEVEEL WASMIDDEL

Teveel wasmiddel kan zorgen voor vale kleding. Gebruik daarom niet teveel wasmiddel bij het wassen van kinderkleding. Een half bolletje is voldoende om kleding schoon te krijgen. Bij voorkeur laat je wasverzachter achterwege aangezien deze veel kleur- en geurstoffen bevatten.

kleding adam yve

 

Reacties

  1. Joyce kocak Joyce kocak

    Hardnekkige vlekken in kleding? Nacht laten weken in een sopje van biotex en warm water . Volgende dag gewoon wassen met wasmiddel en weg is de vlek

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »